✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Gratis bezorging in NL vanaf € 50,00 ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Je motor wassen voor de winterstalling

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 13:36

Als de dagen weer korter worden, de bomen hun bladeren verliezen en de wegen natter worden is het voor veel motorrijders tijd om hun geliefde motor klaar te maken voor de winterstalling. Sommige motorrijders hebben een aparte "pekel" motorfiets, waar ze de winter mee door rijden en gaat hun mooie motorfiets de winterstalling in. Wat zijn de voordelen van een winterstalling en waarom gebruiken veel motorrijders een winterstalling? Verder zoomen we wat dieper in op de vraag hoe maak ik mijn motor winterstalling klaar en hoe kan ik mijn motor het beste wassen voordat hij de winterstalling in gaat? Kortom hier lees je alle tips om je motor volledig winterstalling klaar te maken.

Motor wassen

Waarom zetten motorrijders hun motor in de winterstalling?

Een eeuwenoude discussie onder motorrijders is: wel of geen winterstalling. "Echte motorrijders rijden het hele jaar door" is een veel gehoorde kreet. Aan welke kant van de discussie je ook staat, hierin is geen goed of fout. Motorrijden moet genieten zijn, voor de ene is dat touren in de volle zon en een ander kan ook genieten van de kou en de regen, nogmaals hierin is wat ons betreft geen goed of fout. Voor diegene die vooral op motor genieten in de wat warmere temperaturen gaat de motorfiets in de herfst vaak de winterstalling in. De perfecte manier om je geliefde motorfiets te beschermen tegen de herfstachtige en winterse elementen. Wat zijn nu de voordelen van de motorfiets stallen in de winterstalling? 

Je motor in de winterstalling plaatsen heeft veel voordelen, zoals hierboven al beschreven bescherm je de motorfiets tegen de winterse elementen en doordat je niet met de motor rijd, voorkom je dat er pekel van de weg op je motorfiets komt. Iedereen weet dat pekel één van de slechtste dingen is die een motor kan overkomen. Het zorgt er voor dat veel delen van je motorfiets sneller gaan roesten. Doordat je de motor gedurende een aantal maanden van het jaar niet gebruikt zijn er vaak nog meer voordelen als je de motor stalt in een winterstalling. Zo zijn er veel verzekeringen waarbij je minder premie betaald als de motorfiets de winterstalling in gaat en je er daarom geen gebruik van maakt op de openbare weg. We adviseren overigens wel om de diefstal dekking te laten doorlopen, je weet immers nooit. Daarnaast kan je de motorfiets schorsen bij het RDW om zodoende voor die maanden geen wegenbelasting te betalen (LET OP! het schorsen zelf kost ook geld, reken uit wat voor jou het voordeligste is). 

Zitten er dan ook nadelen aan een winterstalling? Ja zeker! Je gaat het motorrijden namelijk enorm missen, maar des te groter is de smile als je in het voorjaar weer de motor kan pakken. 

Hoe was je de motor voordat hij de winterstalling in gaat?

Het weer slaat om, de herfst is aangebroken, tijd om de motorfiets klaar te gaan maken voor de winterstalling. Maar hoe was je de motor en maak je deze klaar voor de winterstalling? Dus hoe maak je hem schoon en waar moet je verder nog aan denken? 

Uitverkocht

Winter motor schoonmaakset

€ 72,50 € 59,95
Uitverkocht

Winter motor schoonmaakset

€ 72,50 € 59,95

Ben je op zoek naar een motor schoonmaakset voor de winter? De winter, het seizoen waar je motor waarschijnlijk niet de grootste fan van is. Het hangt van zijn rijder af of de motor de winterstalling in gaat of ook in de koudere maanden mag blijven buiten spelen. Ongeachte welke rijder je ook bent: in de herfst, maar zeker ook in de winter heeft je motorfiets wat extra liefde nodig. Zowel wanneer de motor de winterstalling in gaat, maar ook als de motor het hele jaar mag buiten spelen. Een goede voorbereiding is niet alleen het halve werk, maar zal ook het leven van je motorfiets aanzienlijk verlengen. 

Daarom hebben we deze speciale winter schoonmaakset speciaal voor de motorfiets samengesteld. Door alles in één pakket te bestellen geniet je van extra korting. In dit pakket zitten de volgende topkwaliteit producten: 

 • Foamer
 • Extra schuimende shampoo
 • Microvezeldoek
 • Motor wax met Carnauba
 • Multi spons
 • Vizierreiniger
 • Vizierdoek

We starten met het schoonmaken van de motorfiets. Was is essentieel bij het wassen als je de motorfiets voor langere tijd gaat stallen? Om te beginnen moet de motor goed schoon zijn als je hij voor langere tijd in de winterstalling gaat. 

 • We starten met de insectenreiniger. Spray de delen waar de insecten op aangekoekt zitten goed in met de insectenreiniger. Houd de sprayfles op een afstand van ongeveer 30 centimeter van de motorfiets en spray de delen vochtig, maar niet zeiknat. Laat ongeveer 2 minuten goed intrekken (niet in volle zon) en verwijder daarna alle insecten met de speciale insectenspons.
 • Spray de velgen goed in met de velgenreiniger. Net als de insectenspray hierboven spray je de velgen in op een afstand van ongeveer 30 centimeter en laat je het ongeveer 2 minuten intrekken. De velgen goed na wrijven met een insectenspons op Microvezeldoek en je velgen zijn weer prachtig schoon en ontdaan van al het straatvuil, remslijpsel en kettingsmeer.
 • Spuit hierna de hele motor af met een tuinslang (liefst geen hoge drukreiniger) of een emmer schoon water. 

 

 • Daarna de hele motor goed in soppen met de extra schuimende motor shampoo. Dit kan gewoon door met met een emmer en lauw warm water een sopje te maken, maar het beste werkt de motor shampoo in onze foamer. Het voordeel is dat je minder motor shampoo nodig heb per schoonmaak beurt en dus langer met een fles motor shampoo doet en met het foamkanon breng je tevens een mooie schuimlaag aan op de motor. Dan bereik je beter alle plekjes van de motor en druipt het vuil zo met schuim van je motor af. Dit schuim is namelijk volledig veilig te gebruiken op je gehele motorfiets. Hierna nog even goed alles na wrijven met een microvezeldoek en alles weer goed afspoelen met een tuinslang of een emmer schoon water. 

Hierna is het tijd om te genieten van een lekker drankje en de motor te laten drogen. Proost!

 • Nu willen we een extra beschermlaagje aanbrengen op de lakdelen. Hiervoor is motor wax met Carnauba perfect! Houd de motor wax op een afstand van ongeveer 30 centimeter van de lakdelen en spray deze goed vochtig. Wrijf het direct goed uit met de spons en de motor gaat niet alleen weer prachtig glimmen, maar is ook voorzien van een beschermlaagje voor in de winterstalling. De lakdelen zijn zo veel beter beschermd voor de lange tijd dat de motorfiets stil staat. 
 • Naast de lakdelen hebben ook de plastic delen wat liefde en bescherming nodig. Hiervoor gebruiken we de plastic cleaner. Spray deze ook op een afstand van ongeveer 30 centimeter op je plastic delen en wrijf uit met een multi spons. Hiervan komt niet alleen de kleur van het plastic weer mooier naar boven, maar is het ook beter beschermd tegen het verweren. 
 • Voordat je de motor daadwerkelijk naar binnen rijd de winterstalling in, smeer  ook even de (warme) ketting goed in met ketting smeermiddel. Dat ketting en de tandwielen zullen je dankbaar zijn. 
 • Maar niet alleen je motor berg je op in de winterstalling, maar ook je helm en motorkleding ga je een tijdje niet nodig hebben. Je helm maak je ook helemaal insecten vrij met de insectenreiniger. Veeg na de insecten reiniger alles eraf met een microvezeldoek en spray je vizier hierna goed in met de vizierreiniger. Poets je vizier weer mooi en goed schoon met de vizierdoek. 
 • Verwijder eventueel nog de binnenzijde van je helm om te reinigen als dit kan met jouw helm. 
 • De motorkleding zou je naar een stomerij kunnen laten brengen voor een goede (waterafstotende) behandeling of je was ze zelf, indien dit mogelijk is. 
 • Ruim alles droog op, zo kan je het in het voorjaar weer te voorschijn toveren voor een mooie motorrit. 

De vraag hoe moet ik mijn motor wassen voordat hij de winterstalling in gaat is nu beantwoordt. De motor is grotendeels goed beschermd aan de buitenkant. Maar toch behelst het plaatsen van de motorfiets in de winterstalling iets meer dan alleen de motor schoonmaken en poetsen aan de buitenkant. Daarom helpen we je nog een stapje verder, zodat je hele motorfiets veilig en schoon in de winterstalling staat. 

Wat kan je nog meer aan je motor doen voor de winterstalling?

Er zijn nog een aantal zaken die je kan doen om je motor goed en veilig weg te zetten in de winterstalling. Met deze tips komt je motor weer beter uit de winterstalling en heb je er langer plezier van. 

 • De binnenkant van de benzinetank kan gaan roesten als deze een aantal maanden niet gebruikt wordt. Ook al staat je motor warm en droog in de winterstalling, roestvorming in de benzinetank gaat gewoon door. Wij adviseren daarom om de motor in de winterstalling weg te zetten met een volle tank. Zodoende is de kans kleiner dat het vocht in de benzine er voor zorgt dat er roest komt aan de binnenkant van je tank. Tank bij voorkeur ook benzine 98 (E5) in je motorfiets. Dit is inderdaad duurder dan de "standaard" 95 benzine, maar blijft langer goed in de tank en zorgt voor minder corrosie in de tank. 

 • Ondank dat de diefstalverzekering doorloopt kan je het beste de motorfiets goed op slot zetten in de winterstalling. Als de kans er is, zet hem met een dik kettingslot vast aan een vast item in de winterstalling.

 • Een beurt aan de motorfiets, voordat deze de stalling in gaat is helemaal geen gek idee. Daar worden namelijk ook de olie en het oliefilter vervangen. In deze "oude" oliën kunnen namelijk zuren zitten, welke voor minder smering kunnen zorgen als de motor voor langere tijd stil staat in de winterstalling.

Winterstalling Motor schoonmaken
 • Tevens is het aan te raden even van te voren alle kabels (zoals de gaskabel, koppelingskabel en remkabel (indien aanwezig)) even in te sprayen. Op die manier voorkom je dat de kabels vast gaan zitten. 

 • Verder kan het ook handig zijn om de accu uit de motor te halen voor hij de winterstalling in gaat. Laad de accu helemaal op en vet de accupolen in met zuurvrije vaseline. Om de levensduur van de accu te verlengen en om helemaal klaar te zijn als de lente zich voordoet, kan je het beste gedurende de winter de accu een aantal keer even opladen of de hele winter opbergen aangesloten op een druppellader. 

 • Om eventuele corrosie en ophoping van vocht te voorkomen, kan je de schakelaars op het stuur van je motorfiets inspuiten met contactspray.

 • Aangezien de motor langere tijd op 1 plek stil staat, kan je om plekken op de banden te voorkomen de spanning tijdelijk verhogen met 0,5 bar. 

 • Als je motorfiets binnen in de winterstalling heb staan, dek je motor dan nooit af met dekens of lakens. Dit ventileert namelijk enorm slecht en zorgt voor vochtophoping. En dat kan vanzelfsprekend weer roest op je motor tot gevolg hebben.

Met deze tips om je motor te wassen en weg te zetten voor de winterstalling ben je het beste voorbereid op de gure winters. Maar belangrijker nog, voorbereid op de eerste kilometers weer in de lente. Als je op bovenstaande wijze je motor wast en wegzet in de winterstalling komt dit absoluut de motor ten goede. 

Rij je het hele jaar door, ook in de winter op je motorfiets?

Ben je meer iemand die het hele jaar door rijd op zijn motor of zelfs een speciale "pekel" motorfiets heeft, lees dan deze blog. Hierin vertellen we hoe je jou motor klaar kan maken en kan schoonmaken voor de meest strenge winters. 

Producten om je motor te wassen voor in de winterstalling

Onderstaande producten gebruiken wij om onze motoren schoon te maken en klaar te maken voor de winterstalling. 

Andere motor blog artikelen over het schoonmaken van de motor

Vaderdag motorrijder cadeautip

Vaderdag is een bijzondere dag waarop we alle vaders in ons leven waarderen en laten zien hoeveel we om hen geven. Het is een gelegenheid om onze vaders te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan en nog steeds doen. Een vaderdagcadeau is een mooie manier om je waardering voor je vader te tonen. Het geschenk kan klein zijn, zoals een persoonlijke kaart of een favoriete snack, maar ook groter, bijvoorbeeld een reis of een nieuwe gadget. Het belangrijkste is dat het cadeau aansluit bij de persoonlijkheid en interesses van je vader. Voor de motorrijdende vader kan het vinden van het juiste cadeau soms lastig zijn. Het is belangrijk om iets te kiezen dat past bij de stijl en smaak van je vader en dat hij daadwerkelijk zal gebruiken en waarderen. Een cadeau is een prachtige manier om je dankbaarheid en liefde te tonen en te laten zien dat je om je vader geeft. Ongeacht wat je kiest, weet dat het gebaar alleen al zeker gewaardeerd zal worden.

Lees meer »

Het weer in gebruik nemen van de motor na een winterstop

Het is eindelijk lente en dat betekent dat het motorseizoen weer begint! Als je je motorfiets de hele winter hebt gestald, is het belangrijk om een aantal stappen te nemen voordat je hem weer mee op de weg neemt. In deze blog bespreken we hoe je jouw motor schoonmaakt en klaarmaakt voor het nieuwe seizoen. Bij Motorschoonmaken.nl hebben we verschillende producten om jouw motor optimaal te reinigen, zoals een foamkanon en snowfoam.

Lees meer »

Hoe reinig je de uitlaat van een motor?

Hoe reinig je grondig de uitlaat van je motor? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen van onze klanten en waar we in deze blog uitgebreid antwoord op gaan geven. Een uitlaat reinigen klinkt namelijk heel makkelijk, maar dat is het niet altijd. Je uitlaat krijgt namelijk nogal wat te verduren tijdens een ritje op de motor. Als je in de winter rijdt moet de uitlaat het opnemen tegen de pekel en de rest van het jaar stoeit hij met straatvuil, kettingsmeer en vuiligheid van de straat. En daar bovenop wordt hij ook nog eens binnen no time loei heet en koelt weer af. Kortom de uitlaat van je motor of scooter heeft nogal wat te verduren en kan wel wat onderhoud en bescherming gebruiken. Maar hoe doe je dat nu, je uitlaat grondig reinigen en beschermen? We nemen je onder de foto mee in het reinigingsproces in een aantal stappen. Zodat ook jouw uitlaat er weer mooi schoon uitziet en beschermd is tijdens de volgende ritjes. 

Lees meer »

Mooie cadeaus voor de motorrijders

HELP! Je zoekt een cadeau. Hij is geslaagd voor zijn motorrijbewijs! Zij heeft haar examen gehaald! Of misschien gaat het om een verjaardagscadeau, huwelijkscadeau. Of gaat het om een Sinterklaascadeau of het is bijna kerst en er moet nog iets onder de boom. Kortom genoeg situaties waarbij je aan de slag mag om een leuk cadeau te vinden. Hoe vaak stel je jezelf de vraag wat moet ik toch voor cadeau kopen? Waar houd iemand van? Wat zijn de hobby’s en wat vindt hij leuk? Als diegene waarvoor je een cadeau zoekt op een motor rijdt, dan heb je geluk en ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog en helemaal onderaan deze pagina vind je alle cadeau pakketten in verschillende prijs categorieën welke wij verkopen.

Lees meer »

Je motor klaar maken voor de winter.

Het weer begint om te slaan, steeds meer wolken schuiven voor de zon, de weg wordt bedekt met bladeren en de regendruppels vallen op je vizier. Iedere motorrijder weet het, de zomer gaat langzaam over in de herfst en voor je het weet staat de winter voor de deur. Voor veel motorrijders de tijd om de motor klaar te maken voor de winterstalling, maar voor een aantal motorrijders ook de tijd om de zogenoemde "pekel" motorfiets te voorschijn te halen of om de motor klaar te maken voor de winter. Maar hoe doe je dat nu, je motorfiets klaar maken voor de winter? En als het dan winter is en je motor zit onder de pekel, hoe maak je hem dan schoon? Je motorwassen in de winter is dat eigenlijk wel slim? En hoe kan ik de motor het beste stallen in de winter? We gaan dieper in op al deze vragen en vertellen je er alles over in deze motor blog. 

Lees meer »

Je motor wassen voor de winterstalling

Als de dagen weer korter worden, de bomen hun bladeren verliezen en de wegen natter worden is het voor veel motorrijders tijd om hun geliefde motor klaar te maken voor de winterstalling. Sommige motorrijders hebben een aparte "pekel" motorfiets, waar ze de winter mee door rijden en gaat hun mooie motorfiets de winterstalling in. Wat zijn de voordelen van een winterstalling en waarom gebruiken veel motorrijders een winterstalling? Verder zoomen we wat dieper in op de vraag hoe maak ik mijn motor winterstalling klaar en hoe kan ik mijn motor het beste wassen voordat hij de winterstalling in gaat? Kortom hier lees je alle tips om je motor volledig winterstalling klaar te maken.

Lees meer »

Insecten verwijderen van de motor

Het mooiste aan motorrijden is voor de meeste motorrijders de welbekende dijkritjes, mooie glooiende wegen door de natuur! Echter kennen deze prachtige motorritjes ook een keerzijde. Als je weer thuis komt, lijk je wel beschoten door een hagelgeweer. Overal kleine vieze vlekken op je motor, je ruitje, je helm, je vizier, maar ook op je pak. Meestal wil je die insecten direct verwijderen van je motor, maar daar heb je niet altijd zin in of tijd voor. Maar hoe langer je de insecten op motor laat zitten hoe moeilijker je de vliegen en andere ondefinieerbare insecten van je motorfiets afkrijgt. De vraag is dus, hoe verwijder je het beste insecten van je motor en/of helm en vizier. Om deze vraag goed te beantwoorden willen we eerst weten wat zijn insecten precies, wanneer en waar loop je de meeste kans om deze op je motorfiets te krijgen en met welke middelen kunnen we de insecten weer verwijderen van onze motor? Een vraag die we overigens uitgebreid onderzocht hebben voor onze insectenproducten. In deze Blog gaan we op al deze vragen dieper in en geven we daar uitgebreid antwoord op. 

Lees meer »

Hoe poets je eenvoudig je motor?

Het leukste van het motorrijden is niet het poetsen van de motor maar blijft voor velen toch het rijden zelf. Hoe vaak hoor je niet, als ik op mijn motor zit, ben ik alleen bezig met motorrijden en vergeet heel even alle zorgen die ik soms heb. Niks beter om je hoofd leeg te maken dan met een rondje op de motor. Maar daar waar gereden wordt, komt er ook veel vuil als vliegjes, modder of zelfs pekel op je mooie motorfiets. Een paar keer per jaar kan het ook heel rustgevend zijn om je motor helemaal perfect op te poetsen, maar veelal wil je een snelle schoonmaakbeurt en moet het niet te veel tijd kosten. We kennen het! Aangezien we al heel wat jaren ervaring hebben op de motorfiets en zodoende ook met het schoonmaken, delen we onze ervaring hier met jullie. Hoe poets je je motor nu het beste en snel?

Lees meer »

Hoe kan je het beste je helm wassen

Wist je dat je een helm net zo kunt wassen als je motor? Als je je helm goed wilt onderhouden is het raadzaam om hem zo nu en dan eens even goed te wassen. Rij je wel eens in de regen? Dan doe je er verstandig aan om je helm in de Motor wax te zetten. Je helm wordt waterafstotend en ook vuil en insecten zijn er veel makkelijker af te krijgen. Bijkomend voordeel is een blinkende helm. Alle producten uit ons assortiment zijn geschikt om je helm mee te wassen en te poetsen.  In deze blog vertellen we hoe je helm het beste kan wassen en welke producten we daarvoor aanbevelen. 

Lees meer »

How to: Vizier van je helm schoonmaken

Elke motorrijder of scooterrijder zal het direct herkennen: vliegen, muggen, wespen, hommels en insecten waar biologen de naam niet van kennen op je vizier. Hinderlijk voor het zicht tijdens het rijden en eenmaal opgedroogd zeer hardnekkig om te verwijderen. Maar hoe kun je je motor vizier schoonmaken?

Lees meer »

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.