✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Voordelige motorschoonmaakspullen ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Hoe kan je het beste je helm wassen

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 08:59

Wist je dat je een helm net zo kunt wassen als je motor? Als je je helm goed wilt onderhouden is het raadzaam om hem zo nu en dan eens even goed te wassen. Rij je wel eens in de regen? Dan doe je er verstandig aan om je helm in de Motor wax te zetten. Je helm wordt waterafstotend en ook vuil en insecten zijn er veel makkelijker af te krijgen. Bijkomend voordeel is een blinkende helm. Alle producten uit ons assortiment zijn geschikt om je helm mee te wassen en te poetsen.  In deze blog vertellen we hoe je helm het beste kan wassen en welke producten we daarvoor aanbevelen. 

Lees verder onder de foto...

 

Hoe kan ik het beste mijn motor helm wassen of schoonmaken?

In deze blog vertellen leggen we uit hoe je helm uitgebreid, maar ook kan voorzien van een snelle wasbeurt. Laten we starten met de snelle wasbeurt. 

Een snelle en goede wasbeurt voor je motorhelm doe je zo

Stap 1

Maak in een emmer een mooi sopje met de motor shampoo en lauw warm water en breng dit sopje met een microvezeldoek aan op je helm en vizier. Sop je helm en vizier goed in en zo wrijf je alle viezigheid van je helm af. Als je in het bezit bent van onze foamer dan kan je deze ook gebruiken om je helm schoon te maken. 

Stap 2

Vervang het sopje in de emmer voor schoon water en dompel hier je microvezeldoek in. Wrijf het achtergebleven sop en laatste viezigheid van je helm en vizier af. 

Stap 3

Zorg er altijd voor dat je vizier perfect schoon is, gebruik hiervoor de glasreiniger en een vizierdoek. Spray je vizier in en wrijf het direct goed uit. 

Na deze stappen gevolgd te hebben, heb je weer een mooie schone helm en streeploos vizier waar je alles weer doorheen ziet. Tijd om weer te genieten en vliegen vangen. 

Hoe kan je het beste je motorhelm wassen en schoonmaken

Stap 1

Verwijder de binnenzijde/bekleding uit je helm, wij hebben de voorkeur om deze met de hand te wassen, maar in de wasmachine kan vaak ook (lees het etiket van je hem even goed). Mocht je de binnenzijde/bekleding in de wasmachine doen, gebruik dan geen wasverzachter, maar alleen een wasmiddel. Ook als je hem met de hand wast, gebruik een klein beetje wasmiddel. Spoel de binnenzijde/bekleding goed uit met schoon water en laat het drogen (niet in de zon of op een warme verwarming).

Stap 2

Spray de buitenzijde van je helm en vizier helemaal in met de Insectenreiniger. Laat dit even 2 minuten inwerken (niet in de volle zon) en wrijf daarna alle vliegen van je helm af met een insectenspons. Let op, gebruik deze insectenspons alleen op je helm en niet op je vizier, voor je vizier gebruik je een vizierdoek om de insecten er vanaf te wrijven.

Stap 3

Pak de emmer erbij en doe hierin 10 a 30ml motor shampoo en lauw warm water. Dompel je microvezeldoek goed onder in het sopje en wrijf je hele helm en vizier er goed mee in. Mocht er al nog wat vuiligheid zitten dan wrijf je dit er nu echt wel vanaf. Ook hier geldt dat als je in het bezit ben van de foamer je deze perfect kan gebruiken voor het wassen van je helm. 

Stap 4

Vervang het sop in je emmer voor schoon water en spoel je microvezeldoek goed om. Wrijf al het sop van je helm. Je helm is nu perfect schoon, maar je kan nog een extra stap gebruiken, zodat je een volgende keer minder werk heb. 

Stap 5

Om er voor te zorgen dat de viezigheid en insecten de volgende keer minder goed hechten spray je de helm (niet je vizier) in met motor wax. Leg een theedoek (of andere doek) over je vizier en spray je helm dun in met de motor was. Wrijf dit direct uit met de spons en helm gaat niet alleen prachtig shinen, maar ook de nieuwe vuiligheid en insecten blijven minder aan je helm zitten, wat de volgende schoonmaakbeurt weer makkelijker maakt. De laatste stap is speciaal voor je vizier. 

Stap 6

Pak de glasreiniger en vizierdoek erbij en spray je vizier goed in en wrijf het gelijk goed uit met je vizierdoek. Je kan dit zowel aan de binnenzijde van je vizier als aan de buitenzijde van je vizier gebruiken. 

Stap 7

Plaats de binnenzijde/bekleding weer terug in je helm en als je al deze stappen doorlopen hebt, heb je een perfect schone helm en een streeploos vizier en kan je weer veilig en blinkend de weg. 

 

Welke producten gebruiken wij om onze motor schoon te maken

Onderstaande producten gebruiken wij om onze helm en vizier schoon te maken.

Nog meer blog artikelen over het wassen van je motorfiets

Hieronder lees je nog een aantal leuke Blog artikelen welke leerzaam zijn voor elke motorrijder. 

Vaderdag motorrijder cadeautip

Vaderdag is een bijzondere dag waarop we alle vaders in ons leven waarderen en laten zien hoeveel we om hen geven. Het is een gelegenheid om onze vaders te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan en nog steeds doen. Een vaderdagcadeau is een mooie manier om je waardering voor je vader te tonen. Het geschenk kan klein zijn, zoals een persoonlijke kaart of een favoriete snack, maar ook groter, bijvoorbeeld een reis of een nieuwe gadget. Het belangrijkste is dat het cadeau aansluit bij de persoonlijkheid en interesses van je vader. Voor de motorrijdende vader kan het vinden van het juiste cadeau soms lastig zijn. Het is belangrijk om iets te kiezen dat past bij de stijl en smaak van je vader en dat hij daadwerkelijk zal gebruiken en waarderen. Een cadeau is een prachtige manier om je dankbaarheid en liefde te tonen en te laten zien dat je om je vader geeft. Ongeacht wat je kiest, weet dat het gebaar alleen al zeker gewaardeerd zal worden.

Lees meer »

Het weer in gebruik nemen van de motor na een winterstop

Het is eindelijk lente en dat betekent dat het motorseizoen weer begint! Als je je motorfiets de hele winter hebt gestald, is het belangrijk om een aantal stappen te nemen voordat je hem weer mee op de weg neemt. In deze blog bespreken we hoe je jouw motor schoonmaakt en klaarmaakt voor het nieuwe seizoen. Bij Motorschoonmaken.nl hebben we verschillende producten om jouw motor optimaal te reinigen, zoals een foamkanon en snowfoam.

Lees meer »

Hoe reinig je de uitlaat van een motor?

Hoe reinig je grondig de uitlaat van je motor? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen van onze klanten en waar we in deze blog uitgebreid antwoord op gaan geven. Een uitlaat reinigen klinkt namelijk heel makkelijk, maar dat is het niet altijd. Je uitlaat krijgt namelijk nogal wat te verduren tijdens een ritje op de motor. Als je in de winter rijdt moet de uitlaat het opnemen tegen de pekel en de rest van het jaar stoeit hij met straatvuil, kettingsmeer en vuiligheid van de straat. En daar bovenop wordt hij ook nog eens binnen no time loei heet en koelt weer af. Kortom de uitlaat van je motor of scooter heeft nogal wat te verduren en kan wel wat onderhoud en bescherming gebruiken. Maar hoe doe je dat nu, je uitlaat grondig reinigen en beschermen? We nemen je onder de foto mee in het reinigingsproces in een aantal stappen. Zodat ook jouw uitlaat er weer mooi schoon uitziet en beschermd is tijdens de volgende ritjes. 

Lees meer »

Mooie cadeaus voor de motorrijders

HELP! Je zoekt een cadeau. Hij is geslaagd voor zijn motorrijbewijs! Zij heeft haar examen gehaald! Of misschien gaat het om een verjaardagscadeau, huwelijkscadeau. Of gaat het om een Sinterklaascadeau of het is bijna kerst en er moet nog iets onder de boom. Kortom genoeg situaties waarbij je aan de slag mag om een leuk cadeau te vinden. Hoe vaak stel je jezelf de vraag wat moet ik toch voor cadeau kopen? Waar houd iemand van? Wat zijn de hobby’s en wat vindt hij leuk? Als diegene waarvoor je een cadeau zoekt op een motor rijdt, dan heb je geluk en ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog en helemaal onderaan deze pagina vind je alle cadeau pakketten in verschillende prijs categorieën welke wij verkopen.

Lees meer »

Je motor klaar maken voor de winter.

Het weer begint om te slaan, steeds meer wolken schuiven voor de zon, de weg wordt bedekt met bladeren en de regendruppels vallen op je vizier. Iedere motorrijder weet het, de zomer gaat langzaam over in de herfst en voor je het weet staat de winter voor de deur. Voor veel motorrijders de tijd om de motor klaar te maken voor de winterstalling, maar voor een aantal motorrijders ook de tijd om de zogenoemde "pekel" motorfiets te voorschijn te halen of om de motor klaar te maken voor de winter. Maar hoe doe je dat nu, je motorfiets klaar maken voor de winter? En als het dan winter is en je motor zit onder de pekel, hoe maak je hem dan schoon? Je motorwassen in de winter is dat eigenlijk wel slim? En hoe kan ik de motor het beste stallen in de winter? We gaan dieper in op al deze vragen en vertellen je er alles over in deze motor blog. 

Lees meer »

Je motor wassen voor de winterstalling

Als de dagen weer korter worden, de bomen hun bladeren verliezen en de wegen natter worden is het voor veel motorrijders tijd om hun geliefde motor klaar te maken voor de winterstalling. Sommige motorrijders hebben een aparte "pekel" motorfiets, waar ze de winter mee door rijden en gaat hun mooie motorfiets de winterstalling in. Wat zijn de voordelen van een winterstalling en waarom gebruiken veel motorrijders een winterstalling? Verder zoomen we wat dieper in op de vraag hoe maak ik mijn motor winterstalling klaar en hoe kan ik mijn motor het beste wassen voordat hij de winterstalling in gaat? Kortom hier lees je alle tips om je motor volledig winterstalling klaar te maken.

Lees meer »

Insecten verwijderen van de motor

Het mooiste aan motorrijden is voor de meeste motorrijders de welbekende dijkritjes, mooie glooiende wegen door de natuur! Echter kennen deze prachtige motorritjes ook een keerzijde. Als je weer thuis komt, lijk je wel beschoten door een hagelgeweer. Overal kleine vieze vlekken op je motor, je ruitje, je helm, je vizier, maar ook op je pak. Meestal wil je die insecten direct verwijderen van je motor, maar daar heb je niet altijd zin in of tijd voor. Maar hoe langer je de insecten op motor laat zitten hoe moeilijker je de vliegen en andere ondefinieerbare insecten van je motorfiets afkrijgt. De vraag is dus, hoe verwijder je het beste insecten van je motor en/of helm en vizier. Om deze vraag goed te beantwoorden willen we eerst weten wat zijn insecten precies, wanneer en waar loop je de meeste kans om deze op je motorfiets te krijgen en met welke middelen kunnen we de insecten weer verwijderen van onze motor? Een vraag die we overigens uitgebreid onderzocht hebben voor onze insectenproducten. In deze Blog gaan we op al deze vragen dieper in en geven we daar uitgebreid antwoord op. 

Lees meer »

Hoe poets je eenvoudig je motor?

Het leukste van het motorrijden is niet het poetsen van de motor maar blijft voor velen toch het rijden zelf. Hoe vaak hoor je niet, als ik op mijn motor zit, ben ik alleen bezig met motorrijden en vergeet heel even alle zorgen die ik soms heb. Niks beter om je hoofd leeg te maken dan met een rondje op de motor. Maar daar waar gereden wordt, komt er ook veel vuil als vliegjes, modder of zelfs pekel op je mooie motorfiets. Een paar keer per jaar kan het ook heel rustgevend zijn om je motor helemaal perfect op te poetsen, maar veelal wil je een snelle schoonmaakbeurt en moet het niet te veel tijd kosten. We kennen het! Aangezien we al heel wat jaren ervaring hebben op de motorfiets en zodoende ook met het schoonmaken, delen we onze ervaring hier met jullie. Hoe poets je je motor nu het beste en snel?

Lees meer »

Hoe kan je het beste je helm wassen

Wist je dat je een helm net zo kunt wassen als je motor? Als je je helm goed wilt onderhouden is het raadzaam om hem zo nu en dan eens even goed te wassen. Rij je wel eens in de regen? Dan doe je er verstandig aan om je helm in de Motor wax te zetten. Je helm wordt waterafstotend en ook vuil en insecten zijn er veel makkelijker af te krijgen. Bijkomend voordeel is een blinkende helm. Alle producten uit ons assortiment zijn geschikt om je helm mee te wassen en te poetsen.  In deze blog vertellen we hoe je helm het beste kan wassen en welke producten we daarvoor aanbevelen. 

Lees meer »

How to: Vizier van je helm schoonmaken

Elke motorrijder of scooterrijder zal het direct herkennen: vliegen, muggen, wespen, hommels en insecten waar biologen de naam niet van kennen op je vizier. Hinderlijk voor het zicht tijdens het rijden en eenmaal opgedroogd zeer hardnekkig om te verwijderen. Maar hoe kun je je motor vizier schoonmaken?

Lees meer »

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.