✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Voordelige motorschoonmaakspullen ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Hoe poets je eenvoudig je motor?

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 20:58

Het leukste van het motorrijden is niet het poetsen van de motor maar blijft voor velen toch het rijden zelf. Hoe vaak hoor je niet, als ik op mijn motor zit, ben ik alleen bezig met motorrijden en vergeet heel even alle zorgen die ik soms heb. Niks beter om je hoofd leeg te maken dan met een rondje op de motor. Maar daar waar gereden wordt, komt er ook veel vuil als vliegjes, modder of zelfs pekel op je mooie motorfiets. Een paar keer per jaar kan het ook heel rustgevend zijn om je motor helemaal perfect op te poetsen, maar veelal wil je een snelle schoonmaakbeurt en moet het niet te veel tijd kosten. We kennen het! Aangezien we al heel wat jaren ervaring hebben op de motorfiets en zodoende ook met het schoonmaken, delen we onze ervaring hier met jullie. Hoe poets je je motor nu het beste en snel?

Hoe poets ik mijn motor het eenvoudigst?

Welke stappen heb je voor een snelle wasbeurt van je motor?

Voor een snelle en goede schoonmaakbeurt van je motor zijn er een aantal stappen noodzakelijk. Deze stappen sommen we hieronder voor je op, zodat je snel aan de slag kunt. Wij wassen onze motor overigens altijd na het rijden, later leggen we uit waarom we het na het motorrijden doen en niet ervoor. 

Stap 1: het voorweken van je motorfiets met insectenreiniger

Als je in het bezit bent van een goede insectenreiniger dan start je hiermee, dit werkt namelijk het meest effectief op een nog droge motor. Laat dit een aantal minuten inwerken (overdrijf het niet), laat het niet opdrogen en stap dan door naar het volgende punt. 

Als je de insectenreiniger een aantal minuten hebt laten inwerken kan je met een speciale insectenspons of gewone spons de insecten er veelal zo afvegen. Als je geen insectenreiniger heb dan start je met een tuinslang en bij voorkeur met lauwwarm water. Koud water werkt uiteindelijk ook, maar lauwwarm water net wat beter en sneller. Met de tuinslang maak je je hele motorfiets nat, zodoende worden al het vuil en insecten alvast voor geweekt zodat het er straks sneller vanaf gaat. Nadat de gehele motorfiets goed nat is wacht je weer een paar minuten, zodat al het vuil ook daadwerkelijk los kan weken. Wij gebruiken bij deze stap overigens nooit een hogedrukreiniger, maar een gewone tuinslang, eventueel met sproeikop, dat is meer dan voldoende. 

Stap 2: je motorfiets lekker insoppen met de foamer

Nadat je de motorfiets heb laten inweken begint het insoppen. Dit kan je doen met een spons, emmer met water en motor shampoo, maar dat kan ook met onze foamer. Ook hier kan je het beste lauw/warm water gebruiken. Mocht je in plaats van een foamkanon een emmer met water en motor shampoo hebben gebruikt, ga dan nog niet als een gek al het vuil eraf proberen te wrijven. De nadruk ligt er nu op om overal sop op je motorfiets te krijgen. Als je de gehele motorfiets wit hebt gesopt begint de volgende stap; 

Stap 3: je hele motor goed schoon wrijven met de spons

Als je er bij stap 2 zojuist vanaf bent gekomen met onze foamer dan heb je geluk en kan je aan de slag met alleen de spons. Anders ontkom je er nu toch niet aan om een emmer met water, motor shampoo en een spons te gebruiken. Ook hier gebruiken we bij voorkeur lauwwarm water. Waar bij stap 2 nog de nadruk lag om overal sop te krijgen, mogen we nu met de spons flink gaan boenen. Al het ingeweekte vuil, zal nu relatief makkelijk met de spons van je motor gewreven kunnen worden. 

Stap 4: je motorfiets goed schoon spuiten met schoon water

Nadat we al het vuil van onze motorfiets hebben afgewreven komt de tuinslang (dus niet de hogedrukreiniger) weer om de hoek kijken. We mogen al het achtergebleven sop en vuil van onze motorfiets gaan afspuiten. Doe dit grondig. Hierna staat je motorfiets in principe weer te shinen als voorheen. Toch zijn we nog niet helemaal klaar, nog 2 stappen en we kunnen weer veilig en schoon op pad. 

Stap 5: het droog rijden of droog wrijven van je motor

Nu komt voor vele misschien wel de mooiste stap. We mogen onze helm weer opzetten, handschoenen aan doen en we gaan de motorfiets droog rijden. Ook dit overdrijven we niet (de ketting kan immers waarschijnlijk wel weer wat smeermiddel gebruiken (of je rijd bijvoorbeeld met een aandrijfriem dan heb je geluk en is dit de laatste stap)).

Let op! de schijven en remblokken kunnen na het wassen kortstondig wat minder grip op elkaar hebben. Rij dus rustig weg en rem je remmen even langzaam droog, voordat je echt snelheid gaat maken. 

Als je gebruik maakt van een droogdoek of zeem dan kan je vooraf alles gaan droog wrijven. Dit geeft wel het beste resultaat, omdat je ook het laatste achtergebleven veegje waarschijnlijk verwijderd. Toch rijden wij ook onze motorfietsen altijd even 10 minuten droog, nadat we hem drooggewreven hebben met een droogdoek. Waar je immers met je doek niet bij komt, droogt op deze manier ook namelijk. 

Stap 6: vergeet je ketting niet te smeren met smeermiddel

Allemaal leuk en aardig zo'n wasbeurt, maar je ketting wil ook graag weer lekker gesmeerd worden. En je ketting smeer je het beste als hij warm is van een stukje rijden en als hij daarna minimaal een half uur kan stil staan. Dus na het kleine rondje droog rijden, mag je de ketting insmeren en zit de klus erop. Zo doen wij onze snelle maar goede wasbeurt voor onze motoren.

Je motorfiets is weer helemaal schoon en klaar voor de volgende ritjes!

 

Vergeet niet je motor regelmatig schoon te maken en het scheelt je een hele hoop tijd als je het schoonmaken bijhoudt. 

Welke producten gebruiken wij voor het wassen van de motor

Dit zijn de schoonmaakproducten waarmee je een grondige en snelle wasbeurt van je motorfiets kunt uitvoeren: 

Voor extra korting koop deze motor schoonmaakpakketten

Wij verkopen onze motor schoonmaakproducten ook in verschillende pakketten met hoge korting. 

Nog meer blog artikelen om je motor schoon te maken

Vaderdag motorrijder cadeautip

Vaderdag is een bijzondere dag waarop we alle vaders in ons leven waarderen en laten zien hoeveel we om hen geven. Het is een gelegenheid om onze vaders te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan en nog steeds doen. Een vaderdagcadeau is een mooie manier om je waardering voor je vader te tonen. Het geschenk kan klein zijn, zoals een persoonlijke kaart of een favoriete snack, maar ook groter, bijvoorbeeld een reis of een nieuwe gadget. Het belangrijkste is dat het cadeau aansluit bij de persoonlijkheid en interesses van je vader. Voor de motorrijdende vader kan het vinden van het juiste cadeau soms lastig zijn. Het is belangrijk om iets te kiezen dat past bij de stijl en smaak van je vader en dat hij daadwerkelijk zal gebruiken en waarderen. Een cadeau is een prachtige manier om je dankbaarheid en liefde te tonen en te laten zien dat je om je vader geeft. Ongeacht wat je kiest, weet dat het gebaar alleen al zeker gewaardeerd zal worden.

Lees meer »

Het weer in gebruik nemen van de motor na een winterstop

Het is eindelijk lente en dat betekent dat het motorseizoen weer begint! Als je je motorfiets de hele winter hebt gestald, is het belangrijk om een aantal stappen te nemen voordat je hem weer mee op de weg neemt. In deze blog bespreken we hoe je jouw motor schoonmaakt en klaarmaakt voor het nieuwe seizoen. Bij Motorschoonmaken.nl hebben we verschillende producten om jouw motor optimaal te reinigen, zoals een foamkanon en snowfoam.

Lees meer »

Hoe reinig je de uitlaat van een motor?

Hoe reinig je grondig de uitlaat van je motor? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen van onze klanten en waar we in deze blog uitgebreid antwoord op gaan geven. Een uitlaat reinigen klinkt namelijk heel makkelijk, maar dat is het niet altijd. Je uitlaat krijgt namelijk nogal wat te verduren tijdens een ritje op de motor. Als je in de winter rijdt moet de uitlaat het opnemen tegen de pekel en de rest van het jaar stoeit hij met straatvuil, kettingsmeer en vuiligheid van de straat. En daar bovenop wordt hij ook nog eens binnen no time loei heet en koelt weer af. Kortom de uitlaat van je motor of scooter heeft nogal wat te verduren en kan wel wat onderhoud en bescherming gebruiken. Maar hoe doe je dat nu, je uitlaat grondig reinigen en beschermen? We nemen je onder de foto mee in het reinigingsproces in een aantal stappen. Zodat ook jouw uitlaat er weer mooi schoon uitziet en beschermd is tijdens de volgende ritjes. 

Lees meer »

Mooie cadeaus voor de motorrijders

HELP! Je zoekt een cadeau. Hij is geslaagd voor zijn motorrijbewijs! Zij heeft haar examen gehaald! Of misschien gaat het om een verjaardagscadeau, huwelijkscadeau. Of gaat het om een Sinterklaascadeau of het is bijna kerst en er moet nog iets onder de boom. Kortom genoeg situaties waarbij je aan de slag mag om een leuk cadeau te vinden. Hoe vaak stel je jezelf de vraag wat moet ik toch voor cadeau kopen? Waar houd iemand van? Wat zijn de hobby’s en wat vindt hij leuk? Als diegene waarvoor je een cadeau zoekt op een motor rijdt, dan heb je geluk en ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog en helemaal onderaan deze pagina vind je alle cadeau pakketten in verschillende prijs categorieën welke wij verkopen.

Lees meer »

Je motor klaar maken voor de winter.

Het weer begint om te slaan, steeds meer wolken schuiven voor de zon, de weg wordt bedekt met bladeren en de regendruppels vallen op je vizier. Iedere motorrijder weet het, de zomer gaat langzaam over in de herfst en voor je het weet staat de winter voor de deur. Voor veel motorrijders de tijd om de motor klaar te maken voor de winterstalling, maar voor een aantal motorrijders ook de tijd om de zogenoemde "pekel" motorfiets te voorschijn te halen of om de motor klaar te maken voor de winter. Maar hoe doe je dat nu, je motorfiets klaar maken voor de winter? En als het dan winter is en je motor zit onder de pekel, hoe maak je hem dan schoon? Je motorwassen in de winter is dat eigenlijk wel slim? En hoe kan ik de motor het beste stallen in de winter? We gaan dieper in op al deze vragen en vertellen je er alles over in deze motor blog. 

Lees meer »

Je motor wassen voor de winterstalling

Als de dagen weer korter worden, de bomen hun bladeren verliezen en de wegen natter worden is het voor veel motorrijders tijd om hun geliefde motor klaar te maken voor de winterstalling. Sommige motorrijders hebben een aparte "pekel" motorfiets, waar ze de winter mee door rijden en gaat hun mooie motorfiets de winterstalling in. Wat zijn de voordelen van een winterstalling en waarom gebruiken veel motorrijders een winterstalling? Verder zoomen we wat dieper in op de vraag hoe maak ik mijn motor winterstalling klaar en hoe kan ik mijn motor het beste wassen voordat hij de winterstalling in gaat? Kortom hier lees je alle tips om je motor volledig winterstalling klaar te maken.

Lees meer »

Insecten verwijderen van de motor

Het mooiste aan motorrijden is voor de meeste motorrijders de welbekende dijkritjes, mooie glooiende wegen door de natuur! Echter kennen deze prachtige motorritjes ook een keerzijde. Als je weer thuis komt, lijk je wel beschoten door een hagelgeweer. Overal kleine vieze vlekken op je motor, je ruitje, je helm, je vizier, maar ook op je pak. Meestal wil je die insecten direct verwijderen van je motor, maar daar heb je niet altijd zin in of tijd voor. Maar hoe langer je de insecten op motor laat zitten hoe moeilijker je de vliegen en andere ondefinieerbare insecten van je motorfiets afkrijgt. De vraag is dus, hoe verwijder je het beste insecten van je motor en/of helm en vizier. Om deze vraag goed te beantwoorden willen we eerst weten wat zijn insecten precies, wanneer en waar loop je de meeste kans om deze op je motorfiets te krijgen en met welke middelen kunnen we de insecten weer verwijderen van onze motor? Een vraag die we overigens uitgebreid onderzocht hebben voor onze insectenproducten. In deze Blog gaan we op al deze vragen dieper in en geven we daar uitgebreid antwoord op. 

Lees meer »

Hoe poets je eenvoudig je motor?

Het leukste van het motorrijden is niet het poetsen van de motor maar blijft voor velen toch het rijden zelf. Hoe vaak hoor je niet, als ik op mijn motor zit, ben ik alleen bezig met motorrijden en vergeet heel even alle zorgen die ik soms heb. Niks beter om je hoofd leeg te maken dan met een rondje op de motor. Maar daar waar gereden wordt, komt er ook veel vuil als vliegjes, modder of zelfs pekel op je mooie motorfiets. Een paar keer per jaar kan het ook heel rustgevend zijn om je motor helemaal perfect op te poetsen, maar veelal wil je een snelle schoonmaakbeurt en moet het niet te veel tijd kosten. We kennen het! Aangezien we al heel wat jaren ervaring hebben op de motorfiets en zodoende ook met het schoonmaken, delen we onze ervaring hier met jullie. Hoe poets je je motor nu het beste en snel?

Lees meer »

Hoe kan je het beste je helm wassen

Wist je dat je een helm net zo kunt wassen als je motor? Als je je helm goed wilt onderhouden is het raadzaam om hem zo nu en dan eens even goed te wassen. Rij je wel eens in de regen? Dan doe je er verstandig aan om je helm in de Motor wax te zetten. Je helm wordt waterafstotend en ook vuil en insecten zijn er veel makkelijker af te krijgen. Bijkomend voordeel is een blinkende helm. Alle producten uit ons assortiment zijn geschikt om je helm mee te wassen en te poetsen.  In deze blog vertellen we hoe je helm het beste kan wassen en welke producten we daarvoor aanbevelen. 

Lees meer »

How to: Vizier van je helm schoonmaken

Elke motorrijder of scooterrijder zal het direct herkennen: vliegen, muggen, wespen, hommels en insecten waar biologen de naam niet van kennen op je vizier. Hinderlijk voor het zicht tijdens het rijden en eenmaal opgedroogd zeer hardnekkig om te verwijderen. Maar hoe kun je je motor vizier schoonmaken?

Lees meer »

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.