✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Gratis bezorging in NL vanaf € 50,00 ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Motor schoonmaken

Tips voor een glanzende motor

  • Tip 1: Spoel de motor goed af;

Het klinkt eenvoudig maar het is de beste tip van alle tips van ons over het motor schoonmaken. Begin met de motor goed af te spuiten! Zand, steentjes en andere vervuiling kan lelijke krassen veroorzaken als je de motor niet goed afspoelt voor je met de spons aan de gang gaat. Wij raden echt af om een hoge druk spuit te gebruiken, het risico op elektronische problemen is behoorlijk groot als je er met hoge druk water op spuit. Op een crossmotor kan het dan weer minder kwaad dan op een Goldwing. 

  • Tip 2: Gebruik een goede motorshampoo;

We krijgen er nog steeds vragen over: Kan ik mijn motor wassen met allesreiniger of afwasmiddel? Zullen we daar voor eens en altijd meestoppen? Deze schoonmaakmiddelen zijn echt heel slecht voor je motorlak en wij raden het gebruik dan ook ten zeerste af. Een goede motorshampoo is speciaal voor een motor samengesteld en is zeer zuinig te gebruiken. Met een liter van onze shampoo kun je, met handmatig wassen met een emmer, 50 keer je motor wassen. Dan kost het per wasbeurt slecht twaalf cent (€0,12). Gebruikt u onze foamer dan heeft u nog minder shampoo nodig en kost een wasbeurt slechts 6 cent per wasbeurt. 

  • Tip 3: Gebruik goede multispons en meerdere microvezeldoeken;

Een ouderwetse spons is een garantie voor krassen. De open structuur van zo'n gele spons zorgt ervoor dat er makkelijk zand en steentjes in kan blijven vastzitten. Wij hopen dat we over het gebruik van schuursponsjes niets hoeven te vermelden. Liever gebruik je een multispons of microvezel washandschoen. Deze producten zijn echt innovatie's op motorwas gebied en maken het wassen zeer eenvoudig én krasvrij. 

  • Tip 4: Gebruik een schoon én vuilwater emmer; 

Neem 2 tien liter emmers en vul ze beide met lauwwarm water, koud en heet wordt door ons afgeraden. Voeg aan een van de emmers 20 ml. motorshampoo toe en gebruik deze emmer om je spons/washandschoen in te doen voor het soppen. Na het soppen gebruik je de andere emmer om de spons/washandschoen uit te spoelen voor je hem weer onderdompelt in de emmer met sop. Herhaal dit proces vaak, het kan eigenlijk niet te vaak.. , 

  • Tip 5: Motor schoonmaken, doe het gestructureerd;

Ook bij een motor is het handig om gestructureerd te werken tijdens het reinigen. Werk allereerst van boven naar beneden, cockpit, tank en dan het zadel, de onderkant van de motor is het meest verontreinigd. Werk daarna van voor naar achter voor wat betreft de wielen. Remstof en kettingsmeer op het achterwiel zorgen anders al heel snel voor vies water. 

  • Tip 6: Spoel de motor af;

Na het wassen is het aan te bevelen de motor af te spoelen, zo voorkom je dat shampoo lelijk opdroogt. 

  • Tip 7: Goed droogmaken;

Na het wassen is het zaak de motor goed droog te maken. Doe je dit niet dan drogen druppels water op en laten een kalk afscheiding achter. De witte opgedroogde druppels zijn te voorkomen door de motor goed af te drogen. Het afdrogen kan met een microvezeldoek of bijvoorbeeld met een theedoek of andere katoenen doek. Let er bij gebruik van een theedoek op dat deze niet voorzien is van metalen ring. Die veroorzaakt lelijke krassen op de lak.

  • Tip 8: Motorwas aanbrengen;

Je kunt de motor handmatig in de was zetten of je pakt onze handige spray met carnauba wax. Even opspuiten, uitwrijven met een multispons en je motor is verkoopklaar! Of hou je hem niet liever toch zelf ;-).