✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Gratis bezorging in NL vanaf € 50,00 ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Motor schoonmaken

Een motorfiets, het trotse bezit van veel motorrijders. En dat we trots zijn op onze motor dat laten we dan ook maar al te graag zien. Mooie accessoires erop, dikke uitlaten en natuurlijk perfect schoon gemaakt en gepoetst. Elk onderdeel van de motor krijgt de aandacht die deze verdient en dan stopt het niet bij de lak. Nee, ook de RVS delen, de chroom delen, de plastic delen en alle draaiende delen krijgen speciale aandacht. Bij een motor is alles immer veelal te zien, van het motorblok, de uitlaat tot aan de aandrijving. Hierdoor heeft ook alles zijn eigen schoonmaakmiddel. Kortom we gaan de motor schoonmaken! In zijn algemeenheid de insectenreiniger, de motor shampoo, de sponsen en de microvezeldoeken. En voor het echt diep en grondig reinigen gebruiken we de Foamer. Speciaal voor de lakdelen is er natuurlijk de motor wax, niet alleen om die delen weer zijn diepe glans te geven, maar ook als bescherming tegen vuiligheid en pekel. Voor de plastic delen gebruiken we de plasticcleaner en speciaal voor de velgen natuurlijk de velgenreiniger. De velgen vereisen nou eenmaal een speciaal middel. Niks ligt zo dicht bij de straat als de velgen. Dezen zitten daarom veelal vol met straatvuil en pekel, maar ook met kettingvet en andere troep. Voor het hardnekkige vuil is de insectenspons ook bijzonder geschikt om al het vuil grondig te verwijderen. En als je glimmende velgen hebt, vergeet ze dan niet te poetsen met onze RVS Polish of Metal Polish. Nu zijn de lakdelen, de plastic delen en de velgen netjes schoon, maar dan ben je er nog niet. Een motorfiets zit vol met metalen delen, van het stuur, het frame tot aan het motorblok en laten we vooral de uitlaat niet vergeten. Al deze delen zijn perfect te reinigen met onze uitlaatreinigers de Metal Polish, de RVS Polish, de Anti Blau en een staalwol sponsje (extra fijn). Niet alleen de dofheid haal je weg, maar ook de aanslag en zelfs eventueel aanwezige roest kan je hier perfect mee verwijderen. Al die metalen delen, zullen er na deze behandeling weer glanzend uitzien als nieuw. Het laatste onderdeel van je motor is het ruitje. Ook deze mag wat liefde ontvangen. Alle insecten heb je al verwijderd met de insectenreiniger, maar het echte streep loze resultaat behaal je door hem schoon te maken met onze vizierreiniger en een vizierdoek. Mocht je wat krassen op je ruitje hebben zitten, dan zijn deze eenvoudig weer weg te werken met onze Acryl Polish. Even aanbrengen met een microvezeldoek, goed uitwrijven en klaar. Daarna uiteraard nog even oppoetsen met de vizierreiniger en je ruitje is weer als nieuw. Nadat je de hele motorfiets hebt gewassen, moet je uiteraard je ketting weer even goed insmeren en wees je ervan bewust dat je remschijven vochtig zijn. Kortom elke motor verdiend op zijn tijd wat liefde!

 

Maar laten we eerlijk zijn, behalve het schoonmaken van je motor mag er ook wat aandacht geschonken worden aan de helm. (Lees daarvoor verder onder de afbeelding).

 

Tip voor je helm en vizier schoonmaken

Maar niet alleen je motor verdiend een wasbeurt, ook de helm verdient wat onderhoud. Om je helm uitgebreid te wassen, verwijder je de binnenkant van de helm en was je deze volgens de wasvoorschriften van je helm. De buitenzijde van je helm kun je vervolgens wassen één van onze motor shampoos. Zitten er veel insecten op je helm en vizier, spray deze dan eerst even in met de insectenreiniger. Deze is volledig veilig te gebruiken op je helm en vizier! Na de insectenreiniger dus even goed insoppen met de motor shampoo en laten inwerken. Je kan de motor shampoo aanbrengen met een microvezeldoek of spons vanuit een sopje in een emmer, maar je kan je helm ook in schuimen met onze snowfoamer. Even laten inwerken en daarna goed schoon wrijven met weer de microvezeldoek of spons. Vervolgens even afspoelen met schoon water en je zal zien dat de helm weer perfect schoon is. Om je helm echt weer als nieuw te laten worden kan je hem in sprayen met de motor wax (zorg er wel voor dat er geen motor wax op je vizier komt). Je helm zal nu ook veel minder snel vies worden, omdat vuiligheid en insecten zich minder goed zullen kunnen hechten. Het laatste stukje om schoon te maken is de vizier. Zoals eerder gezegd, zitten er insecten op verwijder deze dan eerst met onze insectenreiniger en behandel hem daarna met de vizierreiniger. Goed oppoetsen met de vizierdoek en je vizier ziet er echt weer als nieuw uit. Mochten er nou wat krassen op je vizier zitten, dan kan je deze gemakkelijk verwijderen met onze Acryl Polish en een microvezeldoek. Je weet niet wat je vervolgens weer ziet! En hierna is dus niet alleen je motor weer schoon, maar ook je helm. 

Tips voor een glanzende motor

  • Tip 1: Spoel de motor goed af;

Het klinkt eenvoudig maar het is de beste tip van alle tips van ons over het motor schoonmaken. Begin met de motor goed af te spuiten! Zand, steentjes en andere vervuiling kan lelijke krassen veroorzaken als je de motor niet goed afspoelt voor je met de spons aan de gang gaat. Wij raden echt af om een hoge druk spuit te gebruiken, het risico op elektronische problemen is behoorlijk groot als je er met hoge druk water op spuit. Op een crossmotor kan het dan weer minder kwaad dan op een Goldwing. 

  • Tip 2: Gebruik een goede motorshampoo;

We krijgen er nog steeds vragen over: Kan ik mijn motor wassen met allesreiniger of afwasmiddel? Zullen we daar voor eens en altijd meestoppen? Deze schoonmaakmiddelen zijn echt heel slecht voor je motorlak en wij raden het gebruik dan ook ten zeerste af. Een goede motorshampoo is speciaal voor een motor samengesteld en is zeer zuinig te gebruiken. Met een liter van onze shampoo kun je, met handmatig wassen met een emmer, 50 keer je motor wassen. Dan kost het per wasbeurt slecht twaalf cent (€0,12). Gebruikt u onze foamer dan heeft u nog minder shampoo nodig en kost een wasbeurt slechts 6 cent per wasbeurt. 

  • Tip 3: Gebruik goede spons en meerdere microvezeldoeken;

Een ouderwetse spons is een garantie voor krassen. De open structuur van zo'n gele spons zorgt ervoor dat er makkelijk zand en steentjes in kan blijven vastzitten. Wij hopen dat we over het gebruik van schuursponsjes niets hoeven te vermelden. Liever gebruik je een spons of microvezel washandschoen. Deze producten zijn echt innovaties op motor was gebied en maken het wassen zeer eenvoudig én krasvrij. 

  • Tip 4: Gebruik een schoon én vuilwater emmer; 

Neem 2 tien liter emmers en vul ze beide met lauwwarm water, koud en heet wordt door ons afgeraden. Voeg aan een van de emmers 20 ml. motorshampoo toe en gebruik deze emmer om je spons/washandschoen in te doen voor het soppen. Na het soppen gebruik je de andere emmer om de spons/washandschoen uit te spoelen voor je hem weer onderdompelt in de emmer met sop. Herhaal dit proces vaak, het kan eigenlijk niet te vaak.. , 

  • Tip 5: Motor schoonmaken, doe het gestructureerd;

Ook bij een motor is het handig om gestructureerd te werken tijdens het reinigen. Werk allereerst van boven naar beneden, cockpit, tank en dan het zadel, de onderkant van de motor is normaal gesproken het meest verontreinigt. Werk daarna van voor naar achter voor wat betreft de wielen. Remstof en kettingsmeer op het achterwiel zorgen anders al heel snel voor vies water. 

  • Tip 6: Spoel de motor af;

Na het wassen is het aan te bevelen de motor af te spoelen, zo voorkom je dat shampoo lelijk opdroogt. 

  • Tip 7: Goed droogmaken;

Na het wassen is het zaak de motor goed droog te maken. Doe je dit niet dan drogen druppels water op en laten een kalk afscheiding achter. De witte opgedroogde druppels zijn te voorkomen door de motor goed af te drogen. Het afdrogen kan met een microvezeldoek of bijvoorbeeld met een theedoek of andere katoenen doek. Let er bij gebruik van een theedoek op dat deze niet voorzien is van metalen ring. Die veroorzaakt lelijke krassen op de lak.

  • Tip 8: Motor wax aanbrengen;

Je kunt de motor handmatig in de wax zetten of je pakt onze handige spray met Carnauba wax. Even opspuiten, uitwrijven met een spons en je motor is verkoop klaar! Maar als je het goed gedaan bestaat er een grote kans dat je de motor toch niet liever zelf houdt ;-). 

 

Webwinkel Keurmerk