✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Gratis bezorging in NL vanaf € 50,00 ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Scooter schoonmaken

Scooters zijn er in allerlei soorten. De meeste zien er geweldig uit. Maar dat valt bij sommige tegen als de scooter niet schoon is! Deze tweewieler brengt je overal, het is toch veel fijner om bij aankomst de show te stelen met een glimmende brom- of snorfiets?

Goedkoop je scooter schoonmaken 

Een scooter schoonmaken kost niet zoveel geld en moeite als je misschien van te voren denkt. Zoals bij alle klusjes zit het geheim van de smid namelijk in goed gereedschap. Goed gereedschap is het halve schoonmaakwerk zeggen wij dan ook altijd. En als je het over goed gereedschap hebt dan heb je het over onze foamer. Deze is eenvoudig in gebruik en met de foamer kost het maar €0,06 per wasbeurt aan shampoo! De shampoo die wij adviseren voor het poetsen van een scooter is de motorshampoo extra schuim. Deze is speciaal samengesteld voor motoren en daardoor perfect te gebruiken voor snorfietsen, bromfietsen en scooters. Daarvoor is het foamkanon niet persé nodig, de shampoo is ook in een emmer aan te maken met water waarna je het met de hand kunt aanbrengen. 

Verderop deze pagina lichten we het stappenplan scooter poetsen toe. 

Stappenplan voor het scooter poetsen: 

Stap 1. Voorbereiding;

Zorg voor je begint voor een ruime schaduwrijke werkplek, trek oude kleding aan en verzamel je emmer, shampoo, sponzen en de tuinslang. 

Stap 2. Afspuiten;

Spuit je scooter af met de tuinslang op een sproeistand, gebruik zeker geen hoge drukreiniger, zorg ervoor dat je je cockpit en contactslot niet vol raakt met de waterstraal, dit gaat anders voor problemen zorgen. 

Stap 4. Soppen;

Breng de foamer op druk en spuit de foam op de scooter, begin bovenaan en werk naar beneden. Geen foamer? Breng je sopje aan op dezelfde wijze met een spons. Laat het sop inwerken en boen alle oppervlaktes vervolgens met een spons. 

Stap 5. Afspuiten;

Spuit de brommer af waarbij je wederom de kwetsbare elektrische delen voorzichtig behandeld.

Stap 6. Drogen;

Laat je scooter drogen of doe dit handmatig met een microvezeldoek. 

Stap 7. Scooter poetsen

Het is aan te bevelen de scooter te poetsen met motorwax. De scooter glimt je daarna tegemoet! Met de vochtafdrijvende was laat je een flinterdun en beschermend laagje was achter op je bromfiets. Nieuw vuil heeft minder kans aan je brommer te kleven, daarnaast beschermt het de laklaag tegen verkleuring.