✔️Beste motor poetsmiddelen ✔️Veilig te gebruiken ✔️ Voordelige motorschoonmaakspullen ✔️ Deskundig advies ✔️ Binnen 2 werkdagen bezorgd

Nu: bijna het gehele assortiment 35% einde seizoenskorting!

Schoonmaakproducten, voor een schone motor

Webwinkel Keurmerk

Uitlaatreiniger en polijsten

Je motor schoonmaken met deze producten

Op deze pagina in de webshop vind je verschillende schoonmaakproducten voor de motor. Alles om van A tot Z je motorfiets gemakkelijk schoon te maken. In het voorjaar vliegen de insecten in grote getalen door de lucht en sneuvelen er een hoop op je motor of op je helm. In dat geval start je het schoonmaken van je motor met onze insectenreiniger. Goed in sprayen en even in laten inwerken. Met onze speciale insectenspons verwijder je moeiteloos alle insecten van je motor. Voordat je met water en motor shampoo aan de gang gaat pak je de velgenspray erbij. Op de velgen van je motor zit altijd veel straatvuil, remslijpsel, eventueel kettingsmeer en in de winter ook pekel. Met de velgenreiniger maak je de velgen weer perfect schoon. Nu is het tijd om een sopje te maken in een emmer met één van onze motor shampoos of beter nog, vul de foamer met shampoo en water. Door de foamer te gebruiken maak je de motor nog makkelijker schoon. Alles goed in schuimen en laten intrekken. Doordat het schuim op alle plekken van je motor komt, weekt het ook over al het vuil los. Goed na wrijven met een spons of microvezeldoek en kan gaan afspoelen met schoon water. Met een foamer is het overigens niet alleen makkelijker en sneller schoonmaken, maar ook veel goedkoper. Omdat je minder motor shampoo nodig heb in de foamer, kan je 50 keer je motor wassen met 1 fles motor shampoo! Hierdoor kost een wasbeurt je nog geen 12 cent per wasbeurt!

Motor schoonmaakproducten

Je motor poetsen met deze schoonmaakproducten

Nadat de motor weer droog is starten we met poetsen. Ondanks dat een motor uit veel verschillende materialen bestaat hebben we voor elk materiaal het beste poets midden. De lakdelen van de motor poetsen we met onze motor wax en de plastic delen met onze plastic cleaner. Dit is niet alleen om de motor weer mooi te laten glimmen, maar zorgt ook voor een beschermende laag. Eventuele krassen op ons ruitje of vizier verwijderen we met de Acrylglas polijstpasta. Eventueel roest op onze uitlaat, maar ook op andere metalendelen zijn enorm makkelijk te verwijderen met de Autosol Metal Polish uitlaatreiniger. Samen met het extra fijne staalwol sponsje verwijder je heel gemakkelijk de verkleuringen en alle roest. Wil je alle RVS delen wil mooi laten glimmen dan gebruik je de Autosol RVS Polish. Alle RVS delen plus uitlaten gaan weer glimmen als nieuw! Een hoop mensen houden niet van de blauwe kleur welke naar verloop van tijd te voorschijn komt op je uitlaat. Gelukkig is deze goed te verwijderen met Autosol Anti Blau. Vergeet als laatste niet je ruitje te poetsen met vizierreiniger en een vizierdoek en de gehele motor ziet er weer als nieuw uit! 

Met welke producten maak je de helm schoon

Een helm wordt vaak vergeten, maar ook deze heeft wat TLC nodig. Voor een goede wasbeurt verwijder je de binnen voering en was je deze volgende de wasvoorschriften. Als je helm en vizier helemaal onder de insecten zitten is de insectenreiniger ook veilig te gebruiken op de helm en het vizier. 

De buitenkant van de helm kan je daarna veilig wassen met de motor shampoo en een microvezeldoek. Goed alles insoppen en even laten inwerken. Alles goed uit wrijven en met schoon water weer afspoelen. De helm zelf kan je nu poetsen met de motor wax en hier is dit niet alleen om hem weer als nieuw te laten glimmen, maar laat ook een beschermlaagje achter. Zorg er wel voor dat er geen motor wax op je vizier komt. De vizier poetsen we namelijk met onze vizierreiniger en een vizierdoek. Hierna is ook je helm weer perfect schoon en ben je er klaar voor om nog meer kilometer te gaan wegvreten.

 

Enjoy a shiny ride!

Goedkoop combineren in een motor schoonmaakset. 

Al onze losse producten zitten ook in verschillende motor schoonmaakpakketten. Zo hebben we bijvoorbeeld een insecten pakket, een extra schuimend schoonmaakset en een winter motor schoonmaakset. Ieder pakket met zijn eigen producten. Super handig, want dan weet je zeker dat je alle producten te pakken heb welke je daarvoor nodig heb. Daarnaast bespaar je een hoop geld door een schoonmaakpakket aan te schaffen in plaats van alles los te kopen. Een motor schoonmaakset is dus vele malen goedkoper.